Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Στις εκλογές της ΠΕΓΔΥ 5 Δεκέμβρη: Ψηφίζουμε ΑΚΙΓΔΥ - Συσπειρώσεις Α.ΚΙ.Γ.Δ.Υ.- Συσπειρώσεις


Οι ανάγκες των Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων σε πρώτο πλάνο

Το “Επιτελικό κράτος” των οικονομικά ισχυρών
περιφρονεί τις ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων,

Πυρκαγιές, πλημμύρες, ακρίβεια, λιτότητα, ανεργία,
απροστάτευτη η κοινωνία

Υπερασπίζουμε τους εργαζόμενους, την γεωργική παραγωγή και το περιβάλλον
και όχι κάποια κομματικά συμφέρονταΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι

Πέρασαν δύο χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές της ΠΕΓΔΥ. Στο διάστημα αυτό όλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο ως προς τις συνθήκες εργασίας μας. Οι υπηρεσίες τόσο στα Υπουργεία όσο και στις Περιφέρειες και τους Δήμους συνεχίζουν να αδειάζουν από προσωπικό λόγω της συνταξιοδότησης συναδέλφων. Τα αντικείμενα συνεχίζουν να μεταφέρονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ό τι απομένει στο δημόσιο υλοποιείται σε συνθήκες μεγαλύτερης εντατικοποίησης της εργασίας των συναδέλφων. Η κυβέρνηση έχει κεντρική επιλογή να μεταφέρει το δημόσιο χρήμα στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες αντί να ενισχύσει την κοινωνία και τις υπηρεσίες μας. Αυτός είναι ο φιλελευθερισμός τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: δίνει για τους Γεωργικούς Συμβούλους τόσα χρήματα που φτάνουν για να προσληφθούν διπλάσιοι υπάλληλοι από αυτούς που υπηρετούν, ενώ τα αρδευτικά έργα τα παραχωρεί στους ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, μαζί με τον έλεγχο του αρδευτικού νερού.

Με την νέα διαδικασία αξιολόγησης που προωθεί και τους προσωπικούς στόχους, μεταφέρει στους εργαζόμενους τις ευθύνες πραγματοποίησης ενός έργου, παραβλέποντας τα προβλήματα και τις ευθύνες στελέχωσης των υπηρεσιών, κατηγοριοποιώντας τους συναδέλφους με μόνο αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση ημετέρων και την ανάπτυξη εξαρτημένων υπαλληλικών σχέσεων μεταξύ υπαλλήλων και προϊσταμένων. Με την εφαρμογή της αξιολόγησης λύνονται τα χέρια της Διοίκησης, έτσι ώστε να προωθεί χωρίς δυσκολίες και κολλήματα τους δικούς της ανθρώπους στις θέσεις ευθύνης και στις υψηλότερες αμοιβές. Η τοποθέτηση του σταθμάρχη των Τεμπών δεν είναι η εξαίρεση, δείχνει με τον ποιο τραγικό και ξεκάθαρο τρόπο πώς τοποθετούνται στις θέσεις ευθύνης και πώς μοιράζονται τα επιπλέον εισοδήματα στους εκλεκτούς.

Στο διάστημα αυτό των δύο ετών, η αγοραστική δύναμη του μισθού μας μειώθηκε ραγδαία, λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθωρισμού και τα χρήματα που λαμβάνουμε δεν φτάνουν πλέον για τα στοιχειώδη έξοδα συντήρησης των οικογενειών μας. Παραμένουμε χωρίς αύξηση στον μισθό εδώ και πολλά χρόνια και η Κυβέρνηση μας τάζει ψίχουλα με το νέο έτος. Αξίζουμε πολύ περισσότερα από τα ψίχουλα που μας πετάνε και μας ζητούν μάλιστα να είμαστε και ευχαριστημένοι.

Περικόπτονται συνεχώς τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα για να μην μας επιτραπεί η δυνατότητα να διεκδικήσουμε. Η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει απαγορεύσει το δικαίωμα της απεργίας και της διεκδίκησης, ψηφίζοντας ένα νομοθετικό πλαίσιο ώστε να κρίνονται όλες οι απεργίες παράνομες. Επιπλέον, έθεσε στόχο τον έλεγχο των Συλλόγων εργαζομένων μέσω της καταγραφής και του ελέγχου τους από το Υπουργείο.        Με την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας χάνεται ο έλεγχος της ψηφοφορίας από τους Συλλόγους και μεταφέρεται σε διαχειριστές ηλεκτρονικών εφαρμογών, έξω από τον συλλογικό έλεγχο και τίθεται σε αμφιβολία τόσο η μυστικότητα της ψήφου και η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων, όσο και συνολικά το εκλογικό αποτέλεσμα.

        Εταιρείες και προγράμματα πληροφορικής χωρίς πιστοποίηση, εκλογείς χωρίς ταυτοποίηση και από δίπλα κάποιος κομματικός παράγοντας, ή μέλος της Διοίκησης που μπορεί να απαιτήσει να ψηφίσει μπροστά του κάποιος συνάδελφος μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να τον ελέγχει. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία υπάρχει η δυνατότητα να καταγράφεται τι ψήφισε ο κάθε ένας από εμάς και στο τέλος να βγαίνει ό τι αποτέλεσμα θέλει αυτός που χειρίζεται το πρόγραμμα. Ποιος μπορεί να ελέγξει αυτήν την διαδικασία;

        Στον Σύλλογό μας την ΠΕΓΔΥ, η απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη που πολιτικά στηρίζει και την κυβέρνηση, πρέπει να κάνει έναν απολογισμό της δικής της δράσης.

        Στο διάστημα που πέρασε, υπήρχε αυτό που πάντα επιθυμούσε. Στην κυβέρνηση ήταν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που υποστήριζε και ταυτόχρονα η δική της η παράταξη είχε την απόλυτη πλειοψηφία στον Σύλλογό μας. Πώς υπηρέτησε τα συμφέροντα των Συναδέλφων αυτά τα δύο χρόνια;

        Τι διεκδίκησε και τι κέρδισε τόσο αυτό το διάστημα όσο και παλαιότερα;

        Την απάντηση τη γνωρίζουμε όλοι μας, αφού τα προβλήματα όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κιόλας..

        Το μόνο που ουσιαστικά εφάρμοσε η κυβερνητική παράταξη είναι η εξυπηρέτηση, απουσία οποιασδήποτε αμφισβήτησης, της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στα συνδικάτα και τους συλλόγους επιβάλλοντας και τον νόμο για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

        Αν κάποιος ρωτήσει έναν συνάδελφο τι είναι αυτό που διεκδικεί η ΠΕΓΔΥ και ποιος ο ρόλος της, οι συνάδελφοι δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν, αφού από την υπάρχουσα πλειοψηφία στο Σύλλογο δεν έχει τεθεί κανένας στόχος και δεν υπάρχει στην ουσία καμία διεκδίκηση.

        Από την άλλη πλευρά οι άλλες παρατάξεις είναι περισσότερο κομματικές παρά συνδικαλιστικές. Διεκδικούν ψήφο για κομματική καταγραφή χωρίς συνδικαλιστική δράση. Έτσι φέτος εμφανίστηκε ξανά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχουν ήδη αυτές που υποστηρίζονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και οι οποίες δεν θέτουν αιτήματα δράσης και συνεργασίας που να ενώνουν τους εργαζόμενους από τα κάτω, ώστε να υπάρξει αλλαγή συσχετισμών στον σύλλογο και πραγματική δράση των συναδέλφων.

        Σχετικά με την νέα παράταξη που δημιουργήθηκε, με την συμμετοχή τριών υποψηφίων της ΑΚΙΓΔΥ στις προηγούμενες εκλογές που αποχώρησαν, ο ισχυρισμός ότι η δημιουργία της νέας παράταξης προέκυψε από την ανάγκη για ενότητα, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού το μόνο αποτέλεσμα είναι η διάσπαση και όχι η ενότητα ευρύτερων αριστερών και αγωνιζόμενων δυνάμεων στο συνδικαλιστικό χώρο των γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων. Η διάσπαση αυτή δεν αποτελεί ελπιδοφόρα στάση, αλλά αντίθετα σύμπτωμα παραγοντισμού και εσωστρέφειας από πολιτικές, οργανώσεις που χρησιμοποιούν «προς βορά» τα ανεξάρτητα συνδικαλιστικά σχήματα προκειμένου να επικυρώσουν τις πολιτικές τους επιλογές, εις βάρος του κινήματος.

      Στην ΑΚΙΓΔΥ ουδέποτε τέθηκε προς συζήτηση η ανάγκη διεύρυνσης και ενδεχομένως ακόμα και η δημιουργία μιας νέας ενιαίας, με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, παράταξης. Καλούμε, ως ηθικά και συνδικαλιστικά επιβεβλημένο την μέχρι τώρα εκπρόσωπο της παράταξής μας στην ΠΟΓΕΔΥ, αφού εγκατέλειψε την παράταξη και είναι υποψήφια σε νέο σχήμα, να παραδώσει την έδρα στην ΠΟΓΕΔΥ , η οποία ανήκει στην παράταξή της ΑΚΙΓΔΥ από τις προηγούμενες εκλογές και δεν αποτελεί ατομική ιδιοκτησία συνδικαλιστών για τις εκάστοτε πολιτικές τους επιλογές.


        Οι συνάδελφοι επιλέγουν την πραγματική ενότητα στην δράση, όπως τόσα χρόνια υπηρετεί η ΑΚΙΓΔΥ και δεν συμφωνούν με διασπαστικές κινήσεις. Η ΑΚΙΓΔΥ είναι η παλαιότερη των παρατάξεων του Συλλόγου και θα συνεχίσει την δράση της, παρά και τις γενικότερες και ειδικότερες δυσκολίες, σαν μια κομματικά ανεξάρτητη ενωτική και αγωνιστική συνδικαλιστική παράταξη που απευθύνεται στους Γεωπόνους Δημοσίους υπαλλήλους με την γνωστή δραστηριότητα για συνδικαλιστικά θέματα που αφορούν τους Συναδέλφους.

        Η λιτουργία της παράταξης μας είναι συνεχής, σας αναφέρουμε μερικές από τα πιο πρόσφατες δράσεις της. Μετά από παρέμβαση της παράταξής μας πάρθηκε απόφαση από την ΠΕΓΔΥ για τη νέα γενιά γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, προτείνουμε ενωτικούς αγώνες των συναδέλφων και συμπαραστεκόμαστε σε όσους βρίσκονται με διώξεις στην πλάτη τους λόγω του συνδικαλισμού. Αναδεικνύουμε χρόνια και νέα προβλήματα των συναδέλφων καθώς και τις πραγματικές τους αιτίες.     

          Συνάδελφοι, στην ιστοσελίδα μας https://akigdy.blogspot.com, την οποία σας προσκαλούμε να παρακολουθείτε, θα δείτε όλη την δραστηριοποίησή μας επί σειρά ετών.

 Η στήριξη του ψηφοδελτίου της ΑΚΙΓΔΥ στις επερχόμενες εκλογές της ΠΕΓΔΥ, θα δώσει την δυνατότητα στους συναδέλφους να συνεχίσουν να εκφράζονται με τρόπο συλλογικό, ενωτικό και συγκρουσιακό, απέναντι στα αδιέξοδα που δημιουργούν οι χρόνιες πολιτικές, που θέλουν λιγότερο και «επιτελικό κράτος» και τελικά μια γεωργία όχι για τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά για την οικονομική κυριαρχία και την κερδοσκοπία των ολίγων εις βάρος των πολλών. 

 Παλεύουμε με ενωτική και ριζοσπαστική διάθεση, έξω από μικροπολιτικές διασπαστικές τακτικικές, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων. 

 Συμμετέχουμε στις επερχόμενες εκλογές της ΠΕΓΔΥ ΠΟΓΕΔΥ

 και ψηφίζουμε- στηρίζουμε

 Ανεξάρτητη Κίνηση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων - Συσπειρώσεις

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  Π.Ε.Γ.Δ.Υ. – Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.


1) ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

2) ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ

3) ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ

4) ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

5) ΤΣΙΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου