Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Καύσωνας και εργασία

Και ο καύσωνας ατομική ευθύνη και μάλιστα, με καταγραφή των ονομάτων των ευπαθών!
Και ο καύσωνας θα αντιμετωπιστεί με τηλε-εργασία!

Η εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών για την  αντιμετώπιση» του καύσωνα, που έχει μια σειρά διατάξεις, που συμπυκνώνουν την πολιτική της ΝΔ και του συστήματος, τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο έντονα. Δηλαδή, ατομική αντιμετώπιση, δουλειά «μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα» (στην
κυριολεξία σε αυτήν την περίπτωση) και από όπου βρεθεί ο/η κάθε υπάλληλος. Μαζί με όλο αυτό, υποχρεώνεται ο κάθε υπάλληλος να καταγραφεί ατομικά, με δήλωση του ονόματός του, στις ευπαθείς ομάδες.
Για ακόμα μια φορά είμαστε άτομα κι όχι κοινωνικές ομάδες, η ευθύνη μας βαραίνει, αντί να υπάρχει συνολικό σχέδιο ως κοινωνία.
Και για μια ακόμα φορά (θυμηθείτε τον κόβιντ, τα χιόνια, τις απεργίες των ΜΜΜ κά.α) η δουλειά δεν γίνεται να σταματάει ποτέ, υπό καμία δύσκολη συνθήκη. Θα συνεχίζεται με τηλεεργασία! Τέρμα οι διευκολυντικές άδειες λόγω συνθηκών!
Και είναι ακόμα πιο προκλητική η στάση της κυβέρνησης και των εκλεκτών της, την ώρα που τις συνθήκες τις επιβαρύνουν περαιτέρω, αδιαφορώντας για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, αφήνοντας να χρονίζουν οι επικίνδυνες συνθήκες κτιρίων όπως της Σκαλιστήρη και της Συγγρού, που λειτουργούν χωρίς κλιματισμό τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον! Και μάλιστα, ενώ τα σωματεία μας επισημαίνουν τα τεράστια προβλήματα, σε κάθε ευκαιρία και ε κάθε τρόπο.
Προφανώς, από τα πεπραγμένα της νέας πολιτικής ηγεσίας, αξιολογείται πολύ πάνω από τις συνθήκες εργασίας εκατοντάδων συναδέλφων, ο εξωραϊσμός των υπουργικών γραφείων και της εισόδου, οι θέσεις πάρκινγκ μόνο για τα υπουργικά αυτοκίνητα , το αστυνομικό κουβούκλιο στην είσοδο της Αχαρνών 2! Λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τους εργαζόμενους.
Δείτε προσεκτικά την εγκύκλιο * και πώς υλοποιείται:
1. Από το Υπ. Εσωτερικών, με ενδιάμεσους τους προϊσταμένους των διευθύνσεων μετακυλύεται η ευθύνη σε καθεμιά-καθέναν από τους-τις εργαζόμενους-ες, που πρέπει να δηλώσει ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα και να καταγραφεί το όνομά του-της σε λίστα που θα πάει...άνωθεν
2. Αντιμετωπιζόμαστε ανάλογα με τη διάθεση κάθε ανώτερης-ου ιεραρχικά και παρόλο που ο καύσωνας είναι μια γενική κατάσταση, κάθε υπάλληλος θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση
3. Η τηλεργασία θα εγκλωβίζει κόσμο σπίτι του, με δικό του πρόβλημα αν έχει aircondition, αν έχει να πληρώσει ρεύμα, αν οι συνθήκες συνωστισμού, αερισμού, θερμοκρασίας κλπ επιτρέπουν την όποια εργασία από το σπίτι. Πριν την τηλεργασία, όταν οι συνθήκες δεν ήταν ασφαλείς για δουλειά δίνονταν ειδικές άδειες. Γιατί, με θερμοκρασίες καύσωνα αν το σπίτι κάποιας-ου είναι σε δύσκολη κατάσταση μπορεί να πάει κάπου πιο δροσερά (εκτός από πάρκο, βέβαια, γιατί και αυτά τα έκλεισαν για τις μέρες του καύσωνα!!!). Αν πρέπει να κάνει τηλεργασία πώς ακριβώς θα γίνει; Με laptop στη λίμνη Βουλιαγμένης;;;
Η κυβέρνηση θεωρεί σπατάλη το οργανωμένο σχέδιο για τις κοινωνικές ανάγκες. Καταργεί, λοιπόν, την κοινωνία, είμαστε όλοι άτομα και η ευθύνη, δική μας. Όποιος-α έχει λεφτά θα επιβιώνει. Οι υπόλοιπες-οι θα είμαστε παράπλευρες απώλειες! Εξάλλου, προεκλογικά, διάφοροι υποψήφιοι της ΝΔ μας το είχαν πει «κατάμουτρα».
Καλούμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να μας προστατέψουν και να διεκδικήσουν δυναμικά και αποτελεσματικά να μπει τέλος στην έκθεσή μας σε κινδύνους και στη διαρκή πίεση να δουλεύουμε με ατομικά μέσα, από τα σπίτια μας.
 

ΑΚΙΓΔΥ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΑΤ


 Το απόσπασμα της εγκυκλίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου