Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση Καταγγελία για την συγκυβέρνηση. Παπαδήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13-1-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
της Ανεξάρτητης Κίνησης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.ΚΙ.Γ.Δ.Υ.)
Η συγκυβέρνηση του αρχιτραπεζίτη κ. Παπαδήμου, για να προχωρήσει κατ’ εντολήν της τρόικας σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις δομών και σε βίαιες μετακινήσεις υπαλλήλων και σε δεύτερο χρόνο σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, συνεχίζει τη συκοφαντία της κατά των δημοσίων υπαλλήλων.
Πρώτος στόχος της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» φαίνεται ότι έχουν μπει οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Αυτό δείχνει η επίθεση που εξαπέλυσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλος στη Βουλή στις 19 Δεκεμβρίου. Ο κ. Κουκουλόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ επιτέθηκε με ψεύδη και συκοφαντίες κατά των γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων. Μίλησε για «153 γεωπόνους κάποιας περιφέρειας, που αναζητείται το αντικείμενό τους!!!» και για «4.500 γεωπόνους δημοσίους υπαλλήλους της περιφέρειας, από τους οποίους ούτε ένας δεν είναι στο πλευρό του αγρότη».
Η παράταξή μας καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο για την αισχρή, βρώμικη, συκοφαντική επίθεση κατά των γεωπόνων δημοσίων ...
υπαλλήλων.
Οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι προσπαθούν καθημερινά να βοηθήσουν τους αγρότες. Ο κ. Κουκουλόπουλος, το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση οφείλουν να απολογηθούν στους αγρότες, γιατί τα αποτελέσματα της περίφημης μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» είναι καταστροφικά και για τον αγροτικό τομέα και για τις γεωτεχνικές υπηρεσίες.
Δεν φταίνε οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που η πολιτική ηγεσία δεν είναι ικανή να προχωρήσει αναπτυξιακά προγράμματα όπως τα σχέδια βελτίωσης που με τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες θα βοηθήσουν τον αγρότη. Σήμερα, ένα χρόνο μετά την προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης και 4 μήνες μετά την κατάθεση των τελευταίων αιτήσεων ακόμη αναζητούνται ιδιώτες να αξιολογήσουν 5000 αιτήσεις ενώ αποκλείονται οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι (περιφερειών και αποκεντρωμένων διοικήσεων) που είχαν εμπειρία στην αξιολόγηση από όλες τις προηγούμενες προκηρύξεις.
Δεν φταίνε οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι για τον «αποδεκατισμό» του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα από προσωπικό, με την απομάκρυνση των αποσπασμένων υπαλλήλων από το νέο οργανισμό ΕΛΓΟ.
Δεν φταίνε οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που οι 8500 νέοι γεωργοί που εντάχθηκαν το 2009 δεν θα πάρουν το υπόλοιπο 30% της ενίσχυσης (περίπου 48 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο της χώρας) αφού δε γίνονται εκπαιδεύσεις. Ή να υποθέσουμε ότι θα δοθούν και αυτές σε ιδιωτικούς φορείς?
Ο κ. Κουκουλόπουλος και η συγκυβέρνηση αντί να ψευδολογεί και να υβρίζει τους γεωπόνους δημοσίους υπαλλήλους, καλά θα κάνει να ζητήσει τουλάχιστον συγνώμη και από τους αγρότες και από τους δημοσίους υπαλλήλους και από τον ελληνικό λαό, διότι οι πολιτικές που προωθεί η περίφημη συγκυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, έχουν διαλύσει όλη τη δημόσια διοίκηση και έχουν οδηγήσει τη χώρα και το λαό στην κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία.
Ανεξάρτητη Κίνηση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.ΚΙ.Γ.Δ.Υ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου