Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΓΔΥ


 ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΓΔΥ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σήμερα, το Δ.Σ της ΠΕΓΔΥ μας απέστειλε κείμενο με το οποίο προκηρύσσει εκλογές του Συλλόγου μας για την 1η Δεκεμβρίου στην περιφέρεια και τις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Η θητεία του Δ.Σ. Συλλόγου μας έχει λήξει στις 31/10/2021 και η προκήρυξη των εκλογών θα υλοποιηθεί μόνο μετά από υπουργική απόφαση που πρέπει να εκδοθεί και που θα δίνει παράταση λειτουργίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, στις αρχές Οκτωβρίου, το Δ.Σ είχε αποφασίσει την προσφυγή στο πρωτοδικείο και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στον Σύλλογο, γιατί η πλειοψηφία δεν είχε ορίσει εκλογές όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας, με αποτέλεσμα να χάσουμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε εκλογές σαν Σύλλογος.

Η αρχική, ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου μας, για την  πραγματοποίηση των εκλογών, που πάρθηκε τον Ιούνιο του 2021, ήταν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 29 Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια και στις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Οι παρατάξεις όμως της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκλογές και να μην ορίσουν νέες εκλογές εντός των ημερομηνιών λειτουργίας του ΔΣ, προσδοκώντας οι εκλογές να γίνουν την Άνοιξη του 2022.

Εμείς υποστηρίξαμε ότι πρέπει να γίνουν κανονικά όπως έχουν προκηρυχτεί οι εκλογές και δεν χρειάζονται άλλες παρατάσεις , γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καταχρόμαστε την θέση μας στο Δ.Σ επί ενάμιση χρόνο παραπάνω από ό,τι μας έχουν εξουσιοδοτήσει οι συνάδελφοι-ισσες. Όσοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες ήθελαν να εμβολιαστούν είχαν ήδη εμβολιαστεί, ενώ όσο προχωράει ο χειμώνας τα κρούσματα θα αυξάνονται και πάλι. Το κυριότερο όλων όμως ήταν ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν εντός του 2021 γιατί και δεν πρέπει να δημιουργήσουμε επιπλέον προβλήματα στον Σύλλογο μεταθέτοντας τις εκλογές στο επόμενο έτος, που θα μας ανάγκαζε να συμμορφωθούμε με πολύ δυσχερέστερες νομικές υποχρεώσεις, εκ του Νόμου Χατζηδάκη. 

Οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αντικαταστατικά, αντί να ορίσουν εκλογές μέσα στο χρονικό...

διάστημα της θητείας που το Δ.Σ. έχει την υποχρέωση να τις κηρύξει, δεν το έκαναν. Αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκλογές με στόχο  να πραγματοποιηθούν  το επόμενο έτος και εξέθεσαν το Σύλλογο σε κινδύνους ακόμα και για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Η αντιμετώπιση και η ανατροπή του αντεργατικού κι αντισυνδικαλιστικού Νόμου Χατζηδάκη είναι σήμερα βασικό καθήκον για το εργατικό κίνημα. Ο Σύλλογός μας έπρεπε να έχει τελειώσει με τις αρχαιρεσίες, μη ρισκάροντας τα χειρότερα σενάρια κι απερίσπαστοι, μαζί με όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα που δίνουν σήμερα τον αγώνα αντίστασης να ενώσει τους εργαζόμενους μέχρι την κατάργηση του νομοθετικού αυτού εκτρώματος.

Για να λειτουργήσει ο Σύλλογος μας από το 2022 και μετά, πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του και από Σύλλογο που θα ελέγχεται από τους Συναδέλφους-ισσες να μετατραπεί σε Σύλλογο που θα ελέγχεται από την κυβέρνηση. Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε θα το αμφισβητήσουμε δυναμικά, συλλογικά και αποφασιστικά. Δεν θέλαμε την ακύρωση των εκλογών γιατί δεν θέλαμε να επιτρέψουμε να προστεθεί ακόμα ένα εμπόδιο στην δράση μας μένοντας ο Σύλλογος μας σε καθεστώς ομηρείας.

Τώρα περιμένουμε την υπογραφή του υπουργού ώστε να πραγματοποιήσουμε τις εκλογές σε δυσμενέστερο περιβάλλον, με αυξημένα κρούσματα, που μπορεί να επηρεάσουν την συμμετοχή των συναδέλφων ή ακόμα μπορεί να επηρεαστούν από την λήψη νέων απαγορευτικών μέτρων από την κυβέρνηση.

Επιπλέον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για τα παρακάτω:

Όλα τα χρόνια στο Δ.Σ. υπάρχει έλλειψη διαφάνειας από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ζητήσαμε κατ’ επανάληψη, τόσο η παράταξή μας,  όπως και άλλη παράταξη, να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του Συλλόγου. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Ταμίας (Σωτήρης Λαμπρόπουλος) μέχρι το τέλος της Θητείας μας, δεν μας παρουσίασε κανένα στοιχείο. Η καταστατική υποχρέωση του Ταμία να ενημερώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου με όλα τα στοιχεία και να δίνει την δυνατότητα ελέγχου σε αυτά σε κάθε τακτική και έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου δεν τηρήθηκε. Χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα απέφυγαν μέχρι σήμερα τον έλεγχο του Δ.Σ. στα οικονομικά του Συλλόγου. Η καταστατική αυτή υποχρέωση λοιδορήθηκε από την μεριά τους, σαν παραξενιά αυτών που ζητούσαν να ενημερωθούν. Μερικοί μάλιστα υποστήριξαν  ότι δεν έχει το Δ.Σ. το δικαίωμα να ελέγχει τα οικονομικά, αλλά μόνο η ελεγκτική επιτροπή, κάτι που δεν ισχύει.  Το καταστατικό μας, όπως όλα τα καταστατικά,  προβλέπει ότι ο ταμίας ελέγχεται από το Δ.Σ. και η συνολική λειτουργία του συλλόγου ελέγχεται από την ελεγκτική επιτροπή. Μετά από τριάμισι χρόνια το Δ.Σ. δεν έχει καμία εικόνα για το ταμείο του Συλλόγου.

  Επιπλέον, κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει να μάθουμε ποια είναι τα μέλη του Συλλόγου και ιδιαίτερα τα μέλη της Αττικής στην οποία υπάρχει μεγάλος αριθμός, σε πολλές υπηρεσίες και δεν υπάρχει Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΕΓΔΥ. Επίσης ζητήσαμε να δοθούν στις παρατάξεις οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των συναδέλφων και πάλι δεν μας δόθηκαν.

Η μετατροπή του Συλλόγου σε τσιφλίκι μίας παράταξης μειώνει την δύναμη του Συλλόγου μας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Η συνεχής μετάθεση των εκλογών έχει πλέον  αποτέλεσμα να γίνονται με δυσμενέστερους όρους για τους εργαζόμενους. Η αντικαταστατική λειτουργία να μην επιτρέψουν εκλογές εντός του χρόνου της θητείας του Δ.Σ. πρέπει να καταδικαστεί από όλους του συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων – Συσπειρώσεις  υπηρετώντας τα συμφέροντα του συνόλου των συναδέλφων, μέσα από την ΠΕΓΔΥ-ΠΟΓΕΔΥ, θα συμμετέχουμε στους αγώνες για την κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη, όσο και για να αντιμετωπίσουμε την τραγική υποστελέχωση που μας  εξοντώνει συναδέλφισσες και συνάδελφους  και διαλύει τις υπηρεσίες μας Για να σταματήσουμε την ακρίβεια και τους φόρους που μας ροκανίζουν τον όλο και πιο μειωμένο μας μισθό, για την υπεράσπισης της Δημόσιας παιδείας και υγείας και την υπεράσπιση των φτωχών αγροτικών στρωμάτων

Γι αυτό είναι απαραίτητα τα υγιή, δραστήρια και ανεξάρτητα από κράτος κι εργοδοσία, σωματεία.

 

ΑΚΙΓΔΥ Συσπειρώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου