Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Η "δημόσια αλληλογραφία" έχει νόημα όταν δίνονται απαντήσεις

 Απάντηση στην "απάντηση" της παράταξης ΑΔΕΓΕΔΥ της Νέας Δημοκρατίας

Μία απάντηση χρειαζόταν να δώσετε μόνο συνάδελφοι, να πείτε ποια είναι τα μέλη και να παραδώσετε σε έλεγχο του Δ.Σ. τα οικονομικά του Συλλόγου.

Για να γίνουν εκλογές χρειάζεται να γνωρίζουμε τα μέλη του Συλλόγου που είναι οικονομικά τακτοποιημένα και για τον λόγο αυτόν πρέπει να ελέγξουμε το ταμείο.

Σύμφωνα με το καταστατικό υπεύθυνοι για το ταμείο που ελέγχουν και υπογράφουν είναι ο Πρόεδρος Α.Ζαχίλας , ο ταμίας Σ. Λαμπρόπουλος και ο Γραμματέας μόνο για ειδικές περιπτώσεις. Το ταμείο κατά τους υπολογισμούς μας έχει περί τις 30.000 ευρώ και μέχρι σήμερα δεν μας έχει παρουσιαστεί ποτέ κανένα στοιχείο από όσα ζητήσαμε και υποχρεούνται να προσκομίσουν σύμφωνα με το καταστατικό.

Δεν αποδεχόμαστε την πρόταση του προέδρου Α. Ζαχίλα να μας παρουσιάσουν τα στοιχεία μία ημέρα πριν τις εκλογές στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου. Το Δ.Σ έχει το δικαίωμα σε κάθε συνεδρίαση να ελέγχει το ταμείο, ενώ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έλεγχος τότε, γιατί το Δ.Σ. θα έχει χάσει κάθε δυνατότητα ελέγχου και λήψης αποφάσεων και ήδη θα έχουν προηγηθεί οι εκλογές στην Περιφέρεια την 1 Δεκεμβρίου στις οποίες θα έχει ήδη ψηφίσει το 80% των μελών του Συλλόγου μας.

Συνάδελφοι το θέμα με το Ταμείο ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων πληρώνει την συνδρομή της με παρακράτηση από τον μισθό τους, έχουμε φτάσει στο σημείο να μην ξέρει κανείς ποια είναι τα μέλη του Συλλόγου που είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Ακόμα και τα τοπικά Π.Σ. αδυνατούν να ελέγξουν και δεν γνωρίζουν ποια μέλη τους είναι οικονομικά τακτοποιημένα, γιατί δεν μπορούν να ελεγχθούν οι φορείς που καταθέτουν τα χρήματα. Οι κρατήσεις π.χ. των υπάλληλων του ΥΠΑΑΤ , δεν μπορούν να ελεγχτούν από τα Τοπικά Π.Σ. Αυτός ήταν ο λόγος που η παράταξη μας η ΑΚΙΓΔΥ – Συσπειρώσεις ζήτησε την ενημέρωση για τα οικονομικά του Συλλόγου να δοθούν τα εξτρέ του τραπεζικού λογαριασμού του Συλλόγου με τις καταθέσεις εμβασμάτων, ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε ποια είναι τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.

Όμως  οι εβδομάδες, οι μήνες και οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. περνούσαν και ο ταμίας εξακολουθούσε να μην ενημερώνει. Από την μεριά μας, αλλά και από άλλη παράταξη, συνεχίσαμε να στέλνουμε κατ επανάληψη μηνύματα και ζητούσαμε να εφαρμοστεί το καταστατικό που λέει κατά λέξη τα παρακάτω:

"δ) Ο Ταμίας είναι υπεύθυνος και προΐσταται του Ταμείου και του Λογιστηρίου.
Υποχρεούται κατά τις 2μηνιαίες τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. να υποβάλει αναλυτική κατάσταση των εσόδων και εξόδων των προηγούμενων μηνών και να παρουσιάζει στο Δ.Σ τα Βιβλία του σε κάθε τακτική ή έκτακτη συνεδρίασή του, καθώς επίσης και τις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών της ΠΕΓΔΥ και τα εναπομείναντα φύλλα του “μπλοκ επιταγών...”.

Η μη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. αποτελεί μια καθαρή προσβολή του κύρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και του καταστατικού του. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πιστέψει ότι είναι ανεξέλεγκτος, το καταστατικό θα εφαρμοστεί. Όσοι έχουν ευαισθησία και ευθιξία φέρνουν τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν, όπως έχουν την υποχρέωση.
Δεν θα εικάσουμε εμείς τους λόγους για τους οποίους οι συνάδελφοι κράτησαν  αυτήν την στάση , μόνοι τους πρέπει να απολογηθούν στους συναδέλφους. Αυτό που πρέπει σήμερα να γίνει χωρίς καθυστέρηση είναι να  παρουσιάσουν το ταμείο του Συλλόγου και τα μέλη του.

Όσο για το θέμα των εκλογών, οι παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ έριξαν το καράβι στα βράχια και έφτασαν στο έσχατο σημείο να αποφασίσουν την προσφυγή στο πρωτοδικείο για τον διορισμό διοίκησης που θα πραγματοποιήσει τις εκλογές. Αν δεν άλλαζε στάση ο Υπουργός μπορεί να είχαν ακυρωθεί τελείως και διαπαντός οι εκλογές του Συλλόγου μας. 

Τα σωματεία είναι γνωστό ότι έχουν την υποχρέωση να πραγματοποιήσουν εκλογές εντός του χρονικού ορίζοντα που τους καλύπτει η νομιμότητα. Η ακύρωση των εκλογών του Συλλόγου μας, χωρίς τον προγραμματισμό εκλογών εντός των χρονικών ορίων που έχει το Δ.Σ. την υποχρέωση να λειτουργεί , ήταν μια αντικαταστατική πράξη.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρότεινε πότε η ΑΔΕΔΥ να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου μας ή οποιοδήποτε άλλου Συλλόγου. Εκλογές άλλωστε πραγματοποιήθηκαν από άλλους Συλλόγους την ίδια περίοδο. Υπήρξε πράγματι η πρόθεση από μεριάς ΑΔΕΔΥ, να γίνουν εκλογές τον επόμενο χρόνο, και αυτό προωθήθηκε από την πλειοψηφία της, που αποτελείται από τις ίδιες παρατάξεις που ακύρωσαν τις εκλογές στον Σύλλογό μας . Με την στάση τους αυτή, στην ουσία βοηθούσαν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, μεταφέροντας τις εκλογές στο 2022 ώστε να υποστούν οι Σύλλογοι μας τις πιέσεις της νέας νομοθεσίας Χατζηδάκη. Αυτή τους η πρόθεση μπορεί να τους δέσμευε απέναντι στα κόμματά τους, όμως δεν δέσμευε τους εργαζόμενους, ούτε μπορούσε να καταργήσει τα καταστατικά των Συλλόγων μας. 

Συνάδελφοι

Ο Υπουργός εξήγγειλε το πρόγραμμα των Γεωργικών Συμβούλων όπου θα χρηματοδοτήσει τους 200 με 80 εκατομμύρια ευρώ , την στιγμή που θα μπορούσε να διορίσει με αυτά τα χρήματα χιλιάδες συναδέλφους τις υπηρεσίες μας.  Αυτό την στιγμή οι συνάδελφοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει η υποστελέχωση των υπηρεσιών και οι πιέσεις για επίτευξη των στόχων. Οι κυβερνήσεις σημερινές και περασμένες μέσω των Συμβούλων που έφτιαξαν διαλύουν τις υπηρεσίες και ευνοούν τους αεριτζήδες και οι παρατάξεις τους δεν αντιστέκονται , οι εργαζόμενοι όμως θα υπερασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Στις εκλογές που έρχονται όλοι μαζί να δυναμώσουμε την ανάταση ψυχής που έφεραν οι νίκες των εργαζόμενων στην e-food και η μαχητικότητα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων στην Cosco,  μια ανάταση που θα δώσει την νέα πνοή που χρειάζεται και ο Σύλλογός μας.

ΑΚΙΓΔΥ –Συσπειρώσεις. 4-11-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου