Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η Λειτουργική Κατάληψη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης συνεχίζεται στον ΕΛΓΟ Δήμητρα

Από: Σύλλογος εργαζομένων ΔΗΜΗΤΡΑ <syllego.dimitra@gmail.com>
Θέμα: ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Ημερομηνία: Κυριακή, 9 Απρίλιος 2017, 22:13

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ
Η Λειτουργική Κατάληψη Συνεχίζεται.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Αθήνα να στηρίξουν με την παρουσία τους το Κέντρο Αγώνα στην Κεντρική Υπηρεσία.
Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, η λειτουργική κατάληψη στην Κεντρική Υπηρεσία συνεχίστηκε το ίδιο δυναμικά και συσπειρωμένα με την προηγούμενη μέρα. Στη Θεσσαλονίκη, Θέρμη και Λάρισα οι εργαζόμενοι, συμπαραστεκόμενοι στον πραγματικό αγώνα που δίνεται με κέντρο την Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού στην Αθήνα, προχώρησαν και εκεί σε λειτουργικές καταλήψεις δηλώνοντας στους προϊστάμενους των δομών ότι ο Οργανισμός θα λειτουργήσει πάλι μόνο με συλλογική σύμβασης εργασίας για τον ενιαίο κανονισμό προσωπικού.
Στην Κεντρική Υπηρεσία εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού ζητώντας ...
να περάσει μέσα. Σε διάλογο που αντάλλαξε με περίπου 20 εργαζόμενους που βρίσκονταν στην είσοδο του κτηρίου δήλωσε ότι αμφισβητεί ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης διέθετε την απαιτούμενη απαρτία, ότι δεν εκφράζεται η πλειοψηφία των εργαζόμενων μέσα από τις κινητοποιήσεις, ότι η κατάληψη του κτηρίου γίνεται από μειοψηφική ομάδα και η απόρριψη της πρότασης της Διοίκησης μέσω της γνωστής "εισήγησης Βλάχου" δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική άποψη των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους του υπέβαλαν ερωτήσεις, προσπαθώντας να κατανοήσουν με ποια κίνητρα, ένας εργαζόμενος στον ίδιο οργανισμό που οποιαδήποτε στιγμή επιστρέψει στη θέση του θα αντικρίζει κάθε μέρα τους συναδέλφους του, επιλέγει να στέκεται με τόσο εχθρικό τρόπο στα συλλογικά αιτήματα και συμφέροντα.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού απάντησε "Δεν έχω τα ίδια συμφέροντα με εσάς!" Συνέχισε κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι είναι προνομιούχοι, ότι δεν εκτιμούν το γεγονός ότι έχουν δουλειά και μισθό την ώρα που γίνονται όλα αυτά γύρω και δεν δουλεύουν αρκετά. Σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που του έγιναν με αντικείμενο την υφιστάμενη αντιπαράθεση και τα
προτεινόμενα στην "εισήγηση Βλάχου", την οποία βέβαια προσυπογράφει δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση, δείχνοντας ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στα σημεία για τα οποία η αντίδραση των εργαζόμενων υπήρξε τόσο ισχυρή. Στη συνέχεια αποχώρησε.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, αντιπροσωπεία εργαζόμενων επισκέφθηκε το Υπουργείο και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα, Αντώνογλου. Ο ΓΓ άκουσε προσεκτικά, κράτησε σημειώσεις και δεν πήρε καμία θέση. Περιορίστηκε μόνο να πει ότι θα επιδιώξει συναινετική λύση.
Από το κλίμα στο Υπουργείο, εκτιμάμε ότι το μόνο που επιθυμούν είναι να μη μεταφερθεί εκεί η γενική κρίση που επικρατεί στον Οργανισμό από τους χειρισμούς της Διοίκησης, όχι μόνο στα θέματα των εργαζόμενων, αλλά και σε όλα τα άλλα. Δεν τρέφουμε επίσης αυταπάτες ότι το Υπουργείο θα βγει από αριστερά στη Διοίκηση. Ας έχουμε επίσης υπόψη ότι και στο Υπουργείο το κλίμα δεν είναι καλύτερο, αφού όλα τα σωματεία του Δημοσίου και στο ΥΠΑΑΤ επίσης, έχουν
αρχίσει και αντιδρούν στην "αξιολόγηση" που επιχειρείται ξανά με "ατομικές στοχοθεσίες" και
διάφορες επινοήσεις, οι οποίες αποσκοπούν στο να φορτώσουν στις πλάτες των εργαζόμενων την ευθύνη για τις συνέπειες της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των δημόσιων φορέων.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
1. Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να συνάψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας.
2. Δεν πρόκειται να δώσουμε τίποτα απ' αυτά που έχουμε.
3. Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να διεκδικούμε τα πάντα.

- ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
- ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ
- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΑΜΑΤΑ, ΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ
- ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου