Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

9 Μαρτίου, στηρίζουμε ενεργά & ψηφίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΑΤ



ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

                                                          Κανένα μέτρο, ούτε παλιό ούτε νέο,
                                                                    σε βάρος των εργαζομένων

Τα χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές του συλλόγου μας, το 2014, έφεραν νέα μνημόνια, πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, παρά τις αλλαγές των κυβερνήσεων και τις ελπίδες που δημιούργησε και δυστυχώς διέψευσε πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το κορυφαίο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όπου ο λαός μας στάθηκε αποφασισμένος, τολμηρός και θαρραλέος απέναντι στις απειλές του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, σε αντίθεση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που υποτάχθηκε και πρόδωσε ακόμη και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που η ίδια έστησε.
Εμείς, όσοι και όσες παραμείναμε στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΥΠΑΑΤ, μείναμε πιστοί σε αυτά που υποστηρίζαμε και πιστεύαμε τόσο πριν, όσο και μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι από την αριστερά, αφού η κυβερνητική διαχείριση, μακριά από κάθε κοινωνική και κινηματική αναφορά, τον οδήγησε πολύ σύντομα στη μετάλλαξη και τον έφερε στην απέναντι όχθη, στην υπηρεσία των συμφερόντων του εγχώριου μεγάλου κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ...

Το Δημόσιο και οι εργαζόμενοι του ξαναβρεθήκαμε στο στόχαστρο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω της  συνέχισης της συρρίκνωσης και απαξίωσής του, ώστε να παρουσιαστούν οι ιδιώτες-επιχειρηματίες, τύπου GAIA επιχειρείν, τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ και Neuropublic, ως αδιαμφισβήτητοι και απαραίτητοι «σωτήρες».
Είναι ενδεικτική η περίπτωση της ΕΥΔΑΠ όπου με  απόφαση του Υπ. Οικονομικών, χαρίστηκαν 40 εκ. € από τα ταμειακά της διαθέσιμα στους μετόχους της ως «έκτακτο μέρισμα». Έτσι γίνονται ελλειμματικές και προβληματικές δημόσιες επιχειρήσεις και μετά παραδίδονται στους ιδιώτες για τη διάσωση τους! ΔΕΗ, λιμάνια και αεροδρόμια, επίσης ενταγμένα στο ΤΑΙΠΕΔ, ιδιωτικοποιούνται σταδιακά αλλά μόνο οι κερδοφόροι τομείς τους.
Για να γίνουν όλες οι εκχωρήσεις δημοσίων υπηρεσιών στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες, εφαρμόζεται το σχέδιο «επιτελικό δημόσιο» που η εφαρμογή του σηματοδοτεί ότι  λιγότεροι υπάλληλοι θα καλούμαστε να εξυπηρετούμε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ  ένας στοιχειώδης και χωρίς πραγματικές εξουσίες ελεγκτικός μηχανισμός θα ελέγχει δειγματοληπτικά το «έργο» των ιδιωτών, ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι οι ιδιώτες ελέγχονται από το κράτος.
Το «επιτελικό κράτος» με τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τομέων του δημοσίου, με κατάργηση εποπτευόμενων οργανισμών και φορέων, με τα νέα οργανογράμματα (ακόμα και στα ήδη ρημαγμένα νοσοκομεία), με τις  νέες περικοπές θέσεων, την κινητικότητα που θα επιφέρει λειτουργία με το 50% των εργαζόμενων, την υποχρεωτική κινητικότητα ενδοϋπουργικά, την  κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων (πρόσφατη εγκύκλιος Γεροβασίλη, υπ’ αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β25/82/οικ./12473/16.6.2011, ΑΔΑ:4Α3ΥΚ-Υ) και την  «αξιολόγηση» των υπαλλήλων με ατομική στοχοθεσία, υποβαθμίζουν περαιτέρω το δημόσιο, προς όφελος της φιλελεύθερης ιδιωτικής αγοράς, καθιστώντας παράλληλα υπεύθυνους και υπόλογους τους υπαλλήλους για την αποδόμηση του Δημόσιου τομέα.
 Η μερική απασχόληση χωρίς πλήρη  δικαιώματα και μισθό εξαπλώνεται ραγδαία στους χώρους του δημοσίου σύμφωνα με το αντίστοιχο «μοντέλο» του ιδιωτικού τομέα. Κανείς μας δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής  με  αυτήν την κατάσταση και είναι αυταπάτη κάθε «γυάλα προστασίας», όπως η μονιμότητα που εδώ και καιρό έχει βρεθεί στο στόχαστρο των «μεταρρυθμίσεων».
Η διάλυση των ταμείων μας και η μετάβαση στον ΕΦΚΑ αποτελεί πείραμα για τα νέα «ήθη» στο δημόσιο, αφού στους υπαλλήλους του δεν τηρήθηκε κανένας κανόνας, δεν λειτούργησαν υπηρεσιακά συμβούλια, προϊστάμενοι τοποθετήθηκαν από την πολιτική ηγεσία χωρίς κρίσεις (αυτό συμβαίνει παντού και στο δικό μας υπουργείο βέβαια), το πελατειακό καθεστώς διευρύνεται σε σημείο που… θα ζήλευε και το ΠΑΣΟΚ, ομάδες εργαζομένων αλλάζουν εργασία,  δουλεύοντας ένα εξάμηνο σε μια θέση, το επόμενο σε άλλη κοκ!
Η ένταξη των ταμείων του Δημόσιου τομέα στον ΕΦΚΑ υπηρετεί το συνολικότερο σχέδιο διάλυσης της Δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και το πέρασμα στην εποχή της  ιδιωτικής ασφάλισης, όπου η σύνταξη και η υγεία καθίστανται εμπορεύσιμο είδος.
Επιπλέον, νέες επιθέσεις εις βάρος μας σχεδιάζονται.
Οι εξελίξεις της 2ης αξιολόγησης με φόντο το 4ο μνημόνιο, οι «διαπραγματεύσεις» με τους θεσμούς και η επιστροφή τους στο Χίλτον, η πολιτική συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών για προνομοθέτηση μέτρων για μετά το 2019, ίσως και το 2018 με επίκεντρο τα εργασιακά και τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων δεν δικαιολογούν κανέναν εφησυχασμό εκ μέρους μας.

Η μείωση του αφορολόγητου θα σημάνει την απώλεια ενός τουλάχιστον ακόμη μισθού το χρόνο, την ώρα που κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χρυσή Αυγή και οι «θεσμοί» συμφωνούν για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια συνεχίζεται η μεταφορά οικονομικού πλούτου από τους φτωχούς προς τους πλούσιους.
Ταυτόχρονα δισεκατομμύρια ευρώ ρέουν προς τις τράπεζες και τους «δανειστές». Την  20η Φλεβάρη (ήταν  η «επέτειος» της συμφωνία-προάγγελο του μνημονίου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του  2015) πληρώθηκαν 2 δισ. € στον ESM, από τα 5,4 που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Και ενώ τα χρέη του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ προς τις τράπεζες διαγράφονται, οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας με πολύ κόπο και κινητοποιήσεις αποτρέπονται τουλάχιστον προς το παρόν, η θεσμική ρατσιστική πολιτική προς τους μετανάστες/πρόσφυγες εντείνεται και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ξαναπροσπαθούν να εμφανιστούν ακόμα και σε σωματεία.
Η ανάγκη για γενικευμένη απάντηση αντίστασης από την πλευρά του κόσμου της δουλειάς στα συγκεκριμένα σχέδια της κυβέρνησης και της δεξιάς, που είναι σε επιφυλακή για την κυβερνητική διαδοχή, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.
Η σημερινή περίοδος απαιτεί ενότητα εργαζομένων και προσπάθεια, ώστε να υπάρξει μια δυναμική, ουσιαστική και μαζική εργατική παρέμβαση με κινητοποιήσεις, που σημαίνει ανάλογη προετοιμασία και απεύθυνση και στα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα αλλά και στα άλλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τα μνημόνια.
Η δυσκολία της κατάστασης απαιτεί από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της αριστεράς κοινό σχέδιο αντιμετώπισης και όχι επιστροφή και κλείσιμο  της καθεμιάς στα «δικά» της χωράφια και στην απαγγελία της «σωστής» γραμμής και πλαισίων που δεν αλληλεπιδρούν ωστόσο με την πραγματική ζωή και το σύνθετο περιβάλλον.
Ο κατακερματισμός δυνάμεων και αγώνων δεν δύναται να κερδίσει το σύστημα ούτε στο παραμικρό αίτημα, γι΄ αυτό η προσπάθεια της αριστεράς οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψη και τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου, με στόχο τη μαζικότητα, την ενότητα δράσης, τη συγκέντρωση δυνάμεων από κάθε κινητοποιούμενο χώρο και την προοπτική νίκης.
Από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της δεξιάς, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουμε κάτι ελπιδοφόρο για τους εργαζόμενους, αφού η εξάρτησή τους από τα αντίστοιχα κόμματα αποκλείει κάθε ουσιαστική σύγκρουση με την εφαρμογή των μνημονίων της ατέλειωτης λιτότητας.
Η παράταξή μας, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΑΤ, με συγκεκριμένη και ενεργή δράση θα προσπαθήσει να προσεγγίσει και να συνδεθεί με τις αγωνιστικές αντιστάσεις όλων των τμημάτων του εργαζόμενου κόσμου, τονώνοντας όχι απλά το αίσθημα της ταξικής αδικίας αλλά οργανώνοντας συλλογικές μάχες στο σωματείο μας, συμμετέχοντας σε κέντρα αγώνα σε συντονισμό με άλλους χώρους δουλειάς και με άλλες συλλογικότητες ανάλογης κατεύθυνσης.
Καλούμε κάθε συνδικαλιστική δύναμη της αριστεράς, κάθε συνδικαλιστική δύναμη που αναφέρεται και στοχεύει στην ανατροπή των μνημονίων από τη σκοπιά των εργαζομένων (Ελλήνων και μεταναστών χωρίς διακρίσεις), για να σταματήσουμε επιτέλους την ακραία νεοφιλελεύθερη υπηρεσία  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμποδίζοντας συγχρόνως και την κυβερνητική  επανάκαμψη της ΝΔ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παλέψουμε αποτελεσματικά και με σκοπό τη νίκη ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου και των όποιων κυβερνήσεών του ενάντια στο ΣΕΒ, την ΕΕ, το ΔΝΤ.
 
Διεκδικούμε-αγωνιζόμαστε για:

v Επαναφορά μισθών & συντάξεων στα προ μνημονίων επίπεδα. Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
v Καμιά νέα ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μας. Να επανέλθουν στο δημόσιο οι υπηρεσίες πληροφορικής, προγραμμάτων ενίσχυσης κλπ που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες
v Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα
v Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
v Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους-Καμιά νομιμοποίηση στις ελαστικές σχέσεις εργασίας-προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
v Κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών των εργαζομένων-αγροτών-συνταξιούχων
v Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές-Επιστροφή των χρημάτων που έχουν περικοπεί
v Απόσυρση του «κόφτη» μισθών & συντάξεων
v Καμιά νέα ιδιωτικοποίηση-Να βγουν από το υπερ-ΤΑΙΠΕΔ οι δημόσιες επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας και να επιστρέψουν στο Δημόσιο όσοι δημόσιοι οργανισμοί έχουν ιδιωτικοποιηθεί
v Επαναξιολόγηση δομών-νέα οργανογράμματα-κινητικότητα-αξιολόγηση υπαλλήλων να αποσυρθούν και να σχεδιαστεί ένα δημόσιο στην υπηρεσία της κοινωνίας, αντί για το «επιτελικό δημόσιο» υπέρ των  ιδιωτών-επιχειρηματιών
v Αύξηση της χρηματοδότησης για δημόσια υγεία & παιδεία
v Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων &  όχι των τραπεζών

Αρνούμαστε την πληρωμή του άδικου, επονείδιστου και απεχθούς χρέους, που με τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αφαιρεί πόρους από την εργαζόμενη κοινωνία και τους μεταφέρει στους πλούσιους.
Στις εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων του
Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής,
9 Μαρτίου,
στηρίζουμε ενεργά & ψηφίζουμε

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΑΤ


Το ψηφοδέλτιό μας:       ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ
                                            ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
                                            ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΑΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου