Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πρωτοφανής διαδικασία συγκρότησης προεδρείου στην Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.

.ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΑΚΙΓΔΥ-Συσπειρώσεις και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Το τελευταίο συνέδριο της ΠΟΓΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου, έδωσε απόλυτη πλειοψηφία στην ΑΔΕΓΕΔΥ (πρώην ΔΑΚΕ ) με 8 έδρες , τη δεύτερη θέση (με 2 έδρες) στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (την παράταξή μας), την τρίτη θέση στην ΕΣΑΚ-Σ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (με 1 έδρα), την τέταρτη θέση στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (πρώην ΠΑΣΚΕ), με 1 έδρα και την τελευταία θέση, με 1 έδρα στη νεοσύστατη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ με συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ!).

Η πρωτοφανής διαδικασία συγκρότησης του Προεδρείου που επιβλήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ προδιαγράφει την πορεία της επόμενης θητείας του Συμβουλίου και οφείλουμε να ...
ενημερώσουμε και να την αλλάξουμε στην πράξη.
Συγκεκριμένα η κυρίαρχη πλέον και με απόλυτη πλειοψηφία παράταξη της ΑΔΕΓΕΔΥ (ΔΑΚΕ κλπ), αφού πρώτα τόνισε ότι κάνει παραχώρηση-λόγω μεγαλοψυχίας -στις υπόλοιπες παρατάξεις, στη συνέχεια τις κάλεσε να συμμετέχουν στο προεδρείο. Και ενώ δεν αμφισβήτησε την δική μας πρόταση για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο τορπίλισε την αναλογικότητα, προτείνοντας για τη θέση του Γραμματέα την τέταρτη παράταξη (αντί της 2ης). Έτσι, μέσα από μια ομιχλώδη και θορυβώδη διαδικασία προέκυψε το μονοπαραταξιακό προεδρείο της ΑΔΕΓΕΔΥ (ΔΑΚΕ) με ολίγη εναπομείνασα ΠΑΣΚΕ, καθώς από τις 4 έδρες που είχε στο προηγούμενο συμβούλιο μετά βίας εξέλεξε 1.

Η μνημονιακή πολιτική δεξιάς+ΠΑΣΟΚ στην ομοσπονδία, θα μας υπερασπίσει από τη σημερινή μνημονική κυβέρνηση;;;

Συνάδελφοι & συναδέλφισσες, αυτή η εξέλιξη τίποτα καλό δεν προοιωνίζει για τη λειτουργία του Συμβουλίου από εδώ και πέρα. Η πάγια τακτική των αναλογικών αντιπροσωπευτικών προεδρείων που διαχρονικά ακολούθησε η ΠΟΓΕΔΥ από καταβολής της, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα ενωτικούς και νικηφόρους αγώνες για τον κλάδο μας.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Ειδικά σήμερα:
-όταν λεηλατούνται εργασιακά ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα,
-όταν ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία,
-όταν ο αυτόματος δημοσιονομικός κόφτης στα χέρια των επικυρίαρχων (Ε.Ε. και ΔΝΤ) προς συμφέρον και του εγχώριου κεφαλαίου μας επιφυλάσσει μισθούς και συντάξεις Κίνας
-όταν μέχρι τον Σεπτέμβρη, στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων, σχεδιάζεται νέα επίθεση στο Δημόσιο με κατάργηση δομών, εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας και καίριο χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες,
-όταν συνεχίζεται με ταχύτητα η παραχώρηση αρμοδιοτήτων μας προς στους ιδιώτες.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που λεηλατούνται οι ζωές μας, για να θησαυρίζουν οι ήδη ζάμπλουτοι τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλο-εργολάβοι, που αμφισβητείται και διακυβεύεται το μέλλον και η ύπαρξη των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων, που ενώ απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα του κλάδου, δυστυχώς στην ΠΟΓΕΔΥ επικράτησε ο βοναπαρτισμός , ο παραγοντισμός και οι μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με την ίδια συνέπεια και μαχητικότητα, όπως διαχρονικά έχουμε αποδείξει στον γεωτεχνικό κλάδο.

Iούνιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου