Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΓΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολιτικές ηγεσίες αλλάζουν αλλά οι εξυπηρετήσεις ημετέρων και επιχειρήσεων παραμένουν και συγκεκριμένα:
1.     Σε μια περίοδο κρίσης λόγω καταστροφής του ζωικού κεφαλαίου της χώρας από τις επιζωοτίες, με πιο πρόσφατη αυτή της Οζώδους Δερματίτιδας, αλλά και οικονομικής κρίσης, η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. αντί να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν εθνικό σχέδιο για την προστασία της κτηνοτροφίας, ιδεοληπτικά, προσπαθούν μέσω εφαρμογής Νόμων και ΚΥΑ , να επιβάλλουν τον ιδιώτη «κτηνίατρο εκτροφής», θεσμό που μέχρι σήμερα έχει αποδεδειγμένα αποτύχει κάθε προσπάθεια εφαρμογής του. Δε μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τη μεγάλη ...
αυτή σπατάλη σε πόρους και μάλιστα με την υπάρχουσα δημοσιονομική πολιτική, με την πλήρη αδρανοποίηση των Δημοσίων κτηνιάτρων και τη διάθεση ενός μεγάλου ποσού για την αμοιβή των ιδιωτών κτηνιάτρων, τη στιγμή που το ΥΠ.Α.Α.Τ. δεν μπορεί να καλύψει την δαπάνη για την αγορά εμβολίων που θα προστατεύσουν το ζωικό κεφάλαιο της χώρας από την Οζώδη Δερματίτιδα.
2.     Ο τρόπος που διαχειρίζεται το ΥΠ.Π.Α.Τ. τα δημοσιονομικά, αποτυπώνεται και στην υπό έκδοση ΚΥΑ για τα πρόσθετα τέλη, κατά την οποία ενώ τα χρήματα καταβάλλονται από τους ιδιώτες που αιτούνται έλεγχο εκτός ωραρίου και ημερών εργασίας, αυτά δεν αποδίδονται ως πρέπει στους γεωτεχνικούς δημοσίους υπαλλήλους. διότι χαρακτηρίζονται ως επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού !!!. Μεγάλο μέρος τους “χάνεται” σε διάφορους κωδικούς κάνοντας χρήση ανυπόστατων νομοθετημάτων δημιουργώντας ταυτόχρονα μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία των εγκαταστάσεων (σφαγείων, πτηνοσφαγείων, συσκευαστηρίων, κ.λ.π.), των εξαγωγών τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης με αντίκτυπο στην Αγροτική Οικονομία και πιθανά προβλήματα και στην Δημόσια Υγεία.
  1. Η πολιτική ηγεσία πιέζει με προφορικές εντολές να καταστήσουν λειτουργικά τα έργα των Μητρών τα οποία προηγουμένως έχουν αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες (ιδιωτικές επιχειρήσεις) έναντι αδράς αμοιβής.Δηλαδή καλούνται να παραλάβουν στην πράξη και να θέσουν σε παραγωγική χρήση συστήματα (εφαρμογές) πανομοιότυπα με ήδη λειτουργούντα στο ΥΠ.Α.Α.Τ. (π.χ. Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση Σήμανσης και Καταγραφής Ζώων Συντροφιάς, Αμπελουργικό κλπ.), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια πράξη σε επίπεδο επικοινωνιακό εκτός του ΥΠ.Α.Α.Τ. και διοικητικών διαδικασιών εντός του ΥΠ.Α.Α.Τ. και αγνοώντας στην πράξη τις επιφυλάξεις των υπηρεσιών, για να κάνουν συνένοχους και τους Δημόσιους Λειτουργούς.
4.     Υφαίνονται από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., σχέδια για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σχετικών με τη Δημόσια Υγεία, την υγεία και την ευζωία των ζώων, τα οποία εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπική ανέλιξη δείχνοντας ότι και η σημερινή πολιτική ηγεσία ακολουθεί την πεπατημένη προηγούμενων δηλαδή ενδιαφέρον για τους πολιτευτές και τις μεγάλες Εταιρείες με τις οποίες δημιουργούν συναλλαγή και όχι για τους πολίτες.
Η ΠΟΓΕΔΥ προειδοποιεί ότι θα κινηθεί Θεσμικά-Συνδικαλιστικά-Δικαστικά- Ποινικά εναντίον όλων όσων με τις πρακτικές, τις αποφάσεις τους και τα Νομοθετήματα, ισοπεδώνουν Θεσμικά και Οικονομικά τους Γεωτεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους και σπαταλούν Δημόσιο χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου