Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΚΑΤ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΚΙΓΔΥ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
Με πιστοποιητικό από ΚΕΚ οι υπεύθυνοι επιστήμονες για τα γεωργικά φάρμακα
Όταν η αναπλήρωση είναι το «ύδωρ» για τον Πόντιο Πιλάτο
 ώστε να νίψει τας χείρας του

Όλοι μας παραξενευτήκαμε γιατί ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός και όχι Υφυπουργός από την ΝΔ στην ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Τώρα οι τυχόν απορίες μας ξεδιαλύνονται............
Στα δύσκολα αναλαμβάνει η αναπλήρωση, δίδοντας ταυτόχρονα και το άλλοθι που χρειάζονται οι υπηρέτες της Τρόϊκας .
Συνάδελφοι, η μάχη είναι σκληρή και οι επικυρίαρχοι της Τρόϊκας τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα !!!
Όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες νόμιζαν ότι σε συσκέψεις με τους/τις εγκάθετους δευτεροκλασάτους της Τροϊκας θα μπορούσαν να αλλάξουν τον ρου και την βίαιη επιβολή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι δυστυχώς τραγικά γελασμένοι.... Η πολιτική βούληση είναι σαφής και υλοποιείται με τις εντολές του Αναπληρωτή Υπουργού όταν οι συνθήκες το απαιτούν...

Στα δύσκολα ο Υπουργός νίπτει τας χείρας του, και παραχωρεί δυστυχώς και την γη μαζί με το ύδωρ στον Αναπληρωτή του πιστεύοντας ότι θα θολώσει τα νερά λέγοντας μας τι; Άραγε ότι απουσίαζε από τα καθήκοντά του όπως αυτά τα όριζε ο πρόσφατα ψηφισμένος Νόμος 4152/2013!!!
Το πρώτο βήμα είχε ασφαλώς γίνει με την ψήφιση του Ν. 4152/2013 (Α ́ 107). Με το συγκεκριμένο πολυνόμο, μπήκε η ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας γεωπόνων στον ιδιωτικό τομέα καταργώντας την πλήρη απασχόληση του γεωπόνου που εργάζεται σε επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού
υλικού.
Παράλληλα όμως στον ίδιο νόμο, υποβαθμίζεται το πτυχίο του γεωπόνου που μετατρέπεται κυριολεκτικά σε κουρελόχαρτο, αφού με υπουργική απόφαση μπορεί ο οποιοσδήποτε με λίγες ώρες/μέρες εκπαίδευσης να βαφτίζεται «υπεύθυνος επιστήμονας», «ισότιμα εκπαιδευμένος» με τους πτυχιούχους των γεωπονικών σχολών και να ασκεί τα καθήκοντα που από το νόμο επιτρέπονταν να ασκούνται μόνο από γεωπόνο ή τεχνολόγο γεωπονίας ορισμένων ειδικοτήτων..
Σήμερα, με μια απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού , την 8040/88923 (ΦΕΚ 1849/Β'/29-7-2013) με τίτλο "Διαδικασίες αρχικής και συμπληρωματικής κατάρτισης των υπεύθυνων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και ανάκλησης του πιστοποιητικού κατάρτισής τους" προβλέπεται «η αρχική κατάρτιση
των ενδιαφερομένων για λιανική εμπορία γεωργικών φαρμάκων (υπεύθυνων εμπορίας), που δεν φέρουν τίτλο σπουδών κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 35 παρ. του ν.4036/2012 (Α ́8), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει» από φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (βλ. ΚΕΚ)».
Είναι πλέον σαφές ότι η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα δε θα γίνει προς όφελος της κοινωνίας αλλά των ιδιωτικών συμφερόντων γι αυτό θα στηριχθεί σε κατ’ ευφημισμόν και μόνον επιστήμονες τριήμερης εκπαίδευσης , με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην χρήση των γεωργικών φαρμάκων και άρα στις δυσμενείς επιπτώσεις την υγεία των αγροτών, στην ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών αλλά και στην παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος συνεπεία της χρήσης τους.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Δεν καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να ακυρώσει την αναπλήρωσή του. Αντί να αναπληρώνεται κατά το δοκούν της Τροϊκας οφείλει να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη που ως γεωπόνος, και δη καθηγητής γεωπονικού πανεπιστημίου, του αναλογεί!!!
Καλούμε το ΓΕΩΤΕΕ
να βγει από τον λήθαργο που βρίσκεται αυτές τις καίριες ώρες και να αναλάβει την ΑΜΕΣΗ ενημέρωση και παν-κινητοποίηση του γεωπονικού κόσμου (συγκεντρώσεις, ενημέρωση σωματείων, Παραρτημάτων, γεωτεχνικών, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήριο στην Αθήνα κλπ.) αλλά και την ενημέρωση των πολιτών για τις συνέπειες των αποφάσεων του ΥπΑΑΤ.
Όλοι οι γεωτεχνικοί –δημόσιου & ιδιωτικού τομέα-, φοιτητές να κάνουμε το αυτονόητο: να υπερασπιστούμε τις σπουδές μας και το γνωστικό μας αντικείμενο σε όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος για μια αξιοπρεπή ζωή.
06/ 08/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου