Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Οι ανάγκες των Γεωτεχνικών υπηρεσιών να καλυφθούν με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και όχι με την μεταφορά συναδέλφων και αντικειμένων

Φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση
Όχι στην μεταφορά αντικειμένων από τις Υπηρεσίες των ΔΑΟΚ στο Υπουργείο

Τα τελευταία χρόνια είναι σε εξέλιξη μια συνεχής διαδικασία μεταφοράς αρμοδιοτήτων και Γεωτεχνικών αντικειμένων, μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών που δημιουργούνται, ή καταργούνται, που είτε  λειτουργούν, είτε  υπολειτουργούν, είτε μεταφέρονται στους ιδιώτες.  Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν το αδιέξοδο που έχει επιβληθεί  και ουσιαστικά διέλυσε το Υπουργείο διασπώντας τις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες της χώρας μας .
Απέναντι σε αυτές τις ενέργειες υπάρχει εδώ και χρόνια  εκφρασμένη η πάγια θέση των Συλλόγων μας  που ζητούν ενιαίες υπηρεσίες και έχει εκφραστεί με δεκάδες αποφάσεις Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου μας.
Μια διαφοροποίηση  υπήρξε το τελευταίο διάστημα, στην συνδικαλιστική έκφραση των Συλλόγων μας που εκφράστηκε με την ανοχή από την μεριά της ηγεσίας της ΠΟΓΕΔΥ στις  μεταφορές αρμοδιοτήτων προς το ΥΠΑΑΤ.  Αντί να συναντούν αντίσταση αυτές οι μεταφορές αντικειμένων, υπήρχε θετική στάση που σήμερα πλέον εκφράζεται  και δημόσια. Σε αντίθεση με τις πάγιες θέσεις των συναδέλφων, σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ, ζήτησε την μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο χρησιμοποιώντας  το παρακάτω παράδειγμα,  όπως δημοσιεύθηκε κατά λέξη «(π.χ. προτείνουμε όλοι οι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι και ο έλεγχος στα τελωνεία να περιέλθει στο ΥπΑΑΤ, μαζί με το συνεμπλεκόμενο την στιγμή αυτή αρμόδιο γεωπονικό προσωπικό των Περιφερειών).»
Αυτή η πρόταση έρχεται σε αντίθεση με τα χρόνια αιτήματα του κλάδου περί ενιαίων υπηρεσιών . Η αποσπασματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις ΔΑΟΚ στο Υπουργείο δεν έχει διακηρυχθεί ποτέ, ούτε και αποτελεί  πορεία ενοποίησης των υπηρεσιών, αντίθετα αποτελεί πορεία περαιτέρω διάλυσής τους μέσω της σαλαμοποίησης. Η αναβάθμιση κάποιων υπηρεσιών θα προκαλέσει την υποβάθμιση κάποιων άλλων. Η προσπάθεια του Προέδρου της ΠΟΓΕΔΥ για ενίσχυση του Υπουργείου εις βάρος των άλλων υπηρεσιών θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την συνέχιση της ύπαρξης της ΠΟΓΕΔΥ και της ΠΕΓΔΥ.
Όπως και με τις προηγούμενες  μεταφορές αρμοδιοτήτων,  χρήσιμο προσωπικό της μίας...
υπηρεσίας αδρανοποιείται, ενώ οι συνάδελφοι της άλλης τρέχουν και δεν φτάνουν να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα.  Η μεταφορά αντικειμένων από υπηρεσία σε υπηρεσία δεν αποτελεί ενέργεια που ενοποιεί τον κλάδο αλλά ενέργεια που εντείνει τον διαχωρισμό και την διαφορά ταχυτήτων ανάμεσα στους συναδέλφους Γεωπόνους Δημοσίους Υπαλλήλους. Η ταυτόχρονη μεταφορά και του προσωπικού μαζί με τα αντικείμενα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις υπηρεσίες γιατί οι συνάδελφοι απασχολούνται σε πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα και η απομάκρυνση τους θα δημιουργήσει τεράστιο κενό. Οι ελάχιστοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει δεν μπορούν να λύσουν μαγικά τα συσσωρευμένα προβλήματα. Μπορεί οι μνημονιακές κυβερνήσεις τόσο η σημερινή όπως και η προηγούμενη να θέλουν να γίνει η δουλεία χωρίς να προσληφθεί προσωπικό κάνοντας την ζωή μας λάστιχο , εμείς όμως δεν θα συμφωνήσουμε.
Για αυτούς τους λόγους είμαστε αντίθετοι με την πρόταση Κακαβά και μιας και βγάζει ανακοινώσεις αντί να συγκαλέσει ΔΣ για να συζητήσει  τις διάφορες προτάσεις, σας μεταφέρουμε δημόσια τις απόψεις μας επί του θέματος.
Το κλείσιμο του ματιού στους συνάδελφους να μεταφερθούν από τις ΔΑΟΚ στο Υπουργείο  στην ουσία σημαίνει αποδοχή της πολιτικής του διαίρει και βασίλευε στον κλάδο μας και αποτελεί υποστολή σημαίας από αυτούς που θα έπρεπε να υπερασπίσουν τις υπηρεσίες και τους συναδέλφους μπροστά στις κυβερνητικές προθέσεις .
Είμαστε υπέρ του ενιαίου φορέα των Γεωτεχνικών υπηρεσιών και επειδή βλέπουμε που στοχεύουν οι κυβερνητικές πολιτικές είμαστε ενάντια στην αποσπασματική μεταφορά αντικειμένων από υπηρεσία σε υπηρεσία. Ζητάμε πλήρη ενοποίηση αλλά μέχρι τότε υπερασπίζουμε την δομή όλων των υπηρεσιών και είμαστε ενάντια στην μεταφορά αντικειμένων από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν οι ανάγκες της κοινωνίας και  αυξήσεις στους μισθούς μας
  ΑΚΙΓΔΥ Συσπειρώσεις 19-9-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου