Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ευχαριστήριο ΑΚΙΓΔΥ - Συσπειρώσεις

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους Γεωπόνους που συμμετείχαν στις εκλογές του Συλλόγου μας και ιδιαίτερα αυτούς που με τις ψήφους τους έδωσαν δύναμη στην συνδικαλιστική μας πρόταση και ενίσχυσαν την ΑΚΙΓΔΥ –Συσπειρώσεις. Οι εκλογές έδειξαν την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν οι συνάδελφοι όλα τα μέλη του ψηφοδελτίου μας. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους που βρισκόμαστε μαζί στους χώρους δουλειάς και μας τιμούν με την ψήφο τους δεν θα καταγραφόταν η επιτυχία της παράταξής μας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών συνοψίζουν με θετικό τρόπο την συνδικαλιστική μας παρέμβασή. Οι ψήφοι αυξήθηκαν τόσο για ΠΕΓΔΥ όσο και για ΠΟΓΕΔΥ κοντά στο 50% ενώ αυξήθηκε και το ...
ποσοστό. Στην ΠΕΓΔΥ οι 67 ψήφοι έγιναν 93 ενώ για την ΠΟΓΕΔΥ οι 58 ψήφοι έφτασαν στους 83. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα πήραμε και με υπόλοιπο την έδρα στο Δ.Σ. ενώ αυξήσαμε τους αντιπροσώπους στην ΠΟΓΕΔΥ από 2 σε 3 όπου καταλάβαμε την τρίτη θέση απο την τέταρτη που είχαμε στις περασμένες εκλογές. .

Σε αυτές τις εκλογές η πλειοψηφούσα παράταξη έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. και στους ψήφους με αποτέλεσμα να μπει ένα τέλος στον αποκλεισμό των υπολοίπων παρατάξεων από τις θέσεις ευθύνης που με απολυταρχικό τρόπο είχε επιβάλει η ΑΔΕΓΕΔΥ στο προηγούμενο Δ.Σ. Η κυβερνητική παράταξη αύξησε τις ψήφους της εκμεταλευόμενη την κυβερνητική διαχείρηση με την ενεργοποίηση ανθρώπων που έχουν διορισμένες θέσεις ευθύνης στο Υπουργείο θέσεις συμβούλων υπουργών και άλλων που προσκολλούνται στην εξουσία.

Οι αλλαγές των συσχετισμών στο Δ.Σ. μπορεί να είναι θετικές αλλά δεν φτάνουν τις δικές μας απαιτήσεις. Θα θέλαμε καλύτερους συσχετισμούς. Οι παρατάξεις που στηρίζουν μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν όρια στην δράση τους. Οι μυστικές συναντήσεις με τον Υπουργό της προηγούμενης περιόδου τώρα μπορεί να γίνουν και φανερές αλλά οι θέσεις των εργαζόμενων συνεχώς επιδεινώνονται.

Οσοι αναφέρονται στα κοινά συμφέροντα των εργαζόμενων έχουν υποχρέωση να δημιουργήσουν μια κουλτούρα συνεργασίας , ένα διακριτό πόλο που θα ενώνει και θα δίνει την δυνατότητα να κινηθούν μαζί οι εργαζόμενοι που θέλουν να αγωνιστούν. Συνεχίζουμε με την πρόταση της κοινής ενωτικής δράσης όλων των συναδέλφων, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, της δουλειάς μας και της αξιοπρέπειάς μας. Εκεί θα βρεθούμε και πάλι μαζί.

ΑΚΙΓΔΥ – Συσπειρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου