Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Εκλογή και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εκπροσώπου μας

Ανακοίνωση Αριστερής Συνεργασίας Γεωτεχνικών Δ.Υ.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η παράταξή μας στην ΠΟΓΕΔΥ, Αριστερή Συνεργασία Γεωτεχνικών Δ.Υ., που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της παράταξης των γεωπόνων της ΑΚΙΓΔΥ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στην ΠΕΓΔΥ και της Αυτόνομης Δημοκρατικής Συνεργασίας Δασολόγων στην ΠΕΔΔΥ, συσπειρώνοντας ευρύτερες δυνάμεις στο χώρο των γεωτεχνικών, έχει εκλέξει μέλη της σε όλα τα επίπεδα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. 

Εκτός από την εκλογή μελών στο Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων, την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας ΠΟΓΕΔΥ, στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ εξέλεξε στο Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, την εκλεγμένη εκπρόσωπό μας από την ομοσπονδία ΠΟΓΕΔΥ και μέλος της ΑΚΙΓΔΥ, γεωπόνο Κατερίνα Γιαννούλια.

Στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ διαπιστώσαμε κατ’ επανάληψη ότι η κοινή δράση των δυνάμεων της....
αριστεράς, όπως πραγματοποιήθηκε με αφορμή το θέμα των συμβασιούχων του Δημοσίου, αλλά και το θέμα της προκήρυξης της απεργίας στις 8/12, μπορεί να αποτελέσει βάση ευρύτερης συσπείρωσης των εργαζομένων, μιας και απέσπασε πολύ μεγάλα ποσοστά (70%) σπάζοντας τις κομματικές γραμμές των παρατάξεων. Σε αυτήν την κοινή δράση προσβλέπουμε και το επόμενο διάστημα με καθαρές παρεμβάσεις χωρίς καμία υποχώρηση στις μνημονιακές επιλογές.

Σήμερα η συλλογική δράση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ αφού η προσπάθεια εκχώρησης κάθε κερδοφόρου δημοσίου αγαθού και υπηρεσίας στις «αγορές» είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι υπηρεσίες μας δέχονται ήδη το πλήγμα της απίστευτης ροής ιδιωτικοποιήσεων των πάντων, ενώ ζητούνται νέα μέτρα με καταργήσεις οργανισμών, νέες μειώσεις μισθών, απολύσεις στο δημόσιο (φρέσκιες απαιτήσεις ΔΝΤ), «κόφτης» μισθών-συντάξεων διαρκείας, αύξηση ΦΠΑ σε νερό και ρεύμα, μείωση αφορολογήτου των εργαζομένων, αλλά και μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας και…και…και… 

Σας καλούμε, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στις υπηρεσίες μας, να το επεξεργαζόμαστε από κοινού και να το κάνουμε υπόθεση όλων των συναδέλφων. Ο συνδικαλισμός του ατομικού βολέματος και των προσωπικών λύσεων στους διαδρόμους και τα σαλονάκια υπουργών, διευθυντών και συμβούλων δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις. Οι λύσεις μπορούν να κατακτηθούν μόνο αν γίνουν υπόθεση των σωματείων μας, των συνελεύσεων, των αγώνων, προωθώντας το συνδικαλισμό των συλλογικών συμφερόντων. 

Θεωρώντας ότι οι εκπρόσωποί μας σε ΠΕΓΔΥ, ΠΟΓΕΔΥ, ΑΔΕΔΥ βρίσκονται εκεί για να προωθούν τις διεκδικήσεις των συναδέλφων χωρίς διαχωρισμούς συντεχνιακού τύπου, χωρίς διακρίσεις ΙΔΑΧ, ορισμένου χρόνου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, 5μηνίτες ή άλλων συμβασιούχων, ούτε καν ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, θέλουμε να είστε ενήμεροι για τα στοιχεία επικοινωνίας των εκλεγμένων μας, ώστε να μπορούμε όλοι και όλες μαζί να οργανώσουμε και να συντονίσουμε την κοινή δράση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας μας.

Για ένα δίκτυο γεωτεχνικών που θα μπορέσει να ενώσει τον κλάδο.

Αριστερή Συνεργασία Γεωτεχνικών Δ.Υ.


Εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας 
στο Δ.Σ της ΠΕΓΔΥ:

Αποστόλης Τσιάμης (τηλ. 6973607585, mail: apotsiamis@gmail.com)

στο Δ.Σ της ΠΕΔΔΥ:

Γιώργος Φούντας (τηλ. 6944779383, mail: geofountas@yahoo.gr) &

Νατάσα Βαρουχάκη (τηλ. 6978485018, mail: n.varoychaki@gmail.com)


Εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας ΠΟΓΕΔΥ:

Μαρία Παπαμιχαλοπούλου-γεωπόνος (τηλ. 6972445316, mail: mpapamichal@yahoo.gr)

& Μιχάλης Καλλίρης-δασολόγος (τηλ. 6976677865, mail: kallm@outlook.com.gr)


Εκλεγμένη εκπρόσωπός μας στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ:

Κατερίνα Γιαννούλια-γεωπόνος (τηλ. 6945754555, mail: katerina.giannoulia@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου