Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Η νίκη των συμβασιούχων θα είναι για όλους μας!

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων τώρα!
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ τη μνημονιακή πραγματικότητα!

Συναγερμός χρειάζεται να σημάνει σε κάθε χώρο δουλειάς, αφού η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των δήμων οδηγεί στην ανεργία 10.000 εργαζόμενους. Παρότι αναγνωρίζεται ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, αλλά και η ρύθμιση για την πληρωμή τους, κρίθηκαν αντισυνταγματικές.
Ήδη τα νοσοκομεία δουλεύουν στα όριά τους με διαφόρων ειδών συμβάσεις (ατομικές, εργολαβικές, επικουρικοί γιατροί) και τα σχολεία με χιλιάδες αναπληρωτές κι εκπαιδευτικούς – λάστιχο, που τεντώνονται ανάμεσα σε διάφορα σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους, ενώ νηπιαγωγεία κι άλλες κοινωνικές υπηρεσίες δουλεύουν με προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ. Όσο για τα υπουργεία κι άλλες κεντρικές υπηρεσίες, οι 5μηνίτες και 8μηνίτες αυξάνονται ραγδαία.

Η ανυποχώρητη στάση των συμβασιούχων κι ο μαζικός αγώνας τους που ξέσπασε ως ακαριαία απάντηση στον «ξαφνικό θάνατο» που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλλει, φέρνει τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπροστά σε μια εργατική έκρηξη που νόμιζαν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ποτέ.

Υπό την πίεση των αποφασιστικών κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων για να διατηρήσουν τη δουλειά τους, μια δουλειά που κάνουν χρόνια κάποιοι εξ αυτών, με ανανέωση των συμβάσεων και σε ομηρία από κυβερνήσεις και δημάρχους, η κυβέρνηση, αρχικά δια του υπουργού εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη και τελικά, με τη σφραγίδα Τσίπρα, προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα και να προτείνει μια «λύση», που δικαιολογημένα απέρριψε ομόφωνα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις.
Μια «λύση» που κάνει μπαλάκι τους εργαζόμενους ανάμεσα στους δήμους, τους νόμους, το σύνταγμα και τα…μνημονιακά οικονομικά.  Μια «λύση» που προτείνει να την εφαρμόσουν οι δήμοι, να ανανεώσουν τις συμβάσεις (όλων;;; ποιος ξέρει!), μέχρι υποτίθεται να προσληφθούν μόνιμοι το Μάρτιο του 2018, μέσω ΑΣΕΠ (πόσοι; ποιοι;), ενώ στο μεταξύ, αλλά και μετά την όποια πρόσληψη μονίμων, θα πληρώνουν οι δήμοι από τα ανταποδοτικά τέλη.

Πέρα από το πρόβλημα των συμβασιούχων, εφόσον υιοθετηθεί αυτή η «λύση», είναι προφανές ότι η πιθανότητα να πολλαπλασιαστούν τα δημοτικά τέλη μετατρέπεται σε βεβαιότητα!
Επιπλέον, η ιδιωτικοποίηση, συνεχίζει να καραδοκεί και αυτό αποκαλύπτεται τόσο από τις κινήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, όσο και από τις ειλημμένες αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικήςγια τη διαχείριση των απορριμμάτων, που, μαζί με τους δημάρχους όλου του μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ) στην ΚΕΔΕ, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση τομέων, όπως η καθαριότητα των δήμων.
Ματαίως ο Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει τα ξένα και ντόπια αφεντικά ότι αυτός είναι ο ορίτζιναλ νεοφιλελεύθερος, με την πρότασή του για απόλυση των συμβασιούχων, πληρωμή των δεδουλευμένων τους και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών την επόμενη μέρα.
Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει με φανατισμό την υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών με πρώτες τις ιδιωτικοποιήσεις, και σύντομα θα «υιοθετήσει» τα μνημόνια όπως προανήγγειλε ο υπ. Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, μοιάζοντας θλιβερά κι εξοργιστικά σε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. Μητσοτάκης (φανερά) και Τσίπρας (υποχθόνια) μοιράζονται τις ίδιες πρακτικές: των ιδιωτικοποιήσεων!

Η μνημονιακή «ζωή – λάστιχο» δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή από κανέναν εργαζόμενο, σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. Η τρομακτική ανεργία δεν γίνεται να απειλεί κάθε αγώνα των εργαζομένων.

Οι συμβασιούχοι των δήμων δεν διεκδικούν το συντεχνιακό συμφέρον τους.
Διεκδικούν για όλους μας και για αυτό, η αλληλεγγύη και η έμπρακτη οργάνωση αντίστοιχων μαχών συμφέρει όλο τον κόσμο που ζει από τη δουλειά του.
Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 29 Ιούνη (11πμ-τέλος ωραρίου) και με συλλογικό τρόπο, με τα πανό και τις ντουντούκες μας, με τα αιτήματα όλων των εργαζομένων, στηρίζουμε μαζικά την πανελλαδική συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 11πμ, στην  Πλατεία Καραϊσκάκη.

Να ενώσουμε τις φωνές μας, να συνεχίσουμε στο δρόμο των αγώνων που ξαναδείχνουν τη δύναμή τους, να διεκδικήσουμε την «εναλλακτική» που κακοποιήθηκε βάναυσα το καλοκαίρι του 2015.
Απαιτούμε:

ü    Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
ü    Ξεπάγωμα των προσλήψεων σε όλους τους δήμους και το δημόσιο
ü    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, σχολεία, νοσοκομεία και κοινωνικές υπηρεσίες για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών
ü    Καμιά ιδιωτικοποίηση
ü    Μνημόνια στους πλούσιους, λεφτά για τις ανάγκες μας

ΑΚΙΓΔΥ- Συσπειρώσεις                      Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΥΠΑΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου