Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΚΙΓΔΥ- Συσπειρώσεις)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Μια ακόμα επιτυχής κινητοποίηση του κλάδου μας έληξε άδοξα στα χέρια των ηγεσιών ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ .
Με μια απλή προφορική υπόσχεση της Υπουργού για μια μελλοντική τροπολογία , χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς καμία συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών , πήραν κατά πλειοψηφία απόφαση στην ΠΟΓΕΔΥ για αναστολή των κινητοποιήσεων και κλιμάκωση ....!!!, μετά από μέρες με  24 ωρη απεργία . Η πρότασή μας για συνέχιση των κιν ητοποιήσεων με πιο διευρυμένο πλαίσιο ...
που θα συμπεριελάμβανε και τις εξελίξεις αναφορικά με τον Καλλικράτη και ταυτόχρονη ενημέρωση των συναδέλφων σε  γενικές συνελεύσεις,  όπου θα παρευρίσκονται κλιμάκια συνδικαλιστών από ΠΟΓΕΔΥ και Πρωτοβάθμια , μειοψήφησε .
Συνάδελφοι ,
Το προσχέδιο νόμου του Καλλικράτη εκτός του ότι θα σημάνει τον ενταφιασμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα με την ολοσχερή διάλυση των υπηρεσιακών δομών των Ν . Α . και το διαμελισμό αρμοδιοτήτων και προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες , εμπεριέχει επικίνδυνες διατάξεις για το εργασιακό μέλλον εκατοντάδων συναδέλφων . .( Θα ακολουθήσει αναλυτική μας ανακοίνωση σύντομα .). Σε πρώτη φάση σας ενημερώνουμε ότι :
 α ) οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα ΓΓΑ , μετατάσσονται υποχρεωτικά στο Δήμο της έδρας του Νομού , με ότι αυτό συνεπάγεται .( Θα πληρώνονται από αδιευκρίνιστους πόρους και έσοδα των Δήμων και θα υπάγονται στις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και όχι στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα ).
β) Οι υποχρεωτικά μετατασσόμενοι συνάδελφοι είτε προς Δήμους είτε προς Περιφέρειες , τουλάχιστον για ένα χρόνο θα βρίσκονται χωρίς οργανικές θέσεις , αφού δεν υπάρχουν οργανισμοί υπηρεσιών στα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα . τα οποία θα αρχίσουν να υφίστανται από  1-1-11. Σημειωτέον ότι τον  1ο χρόνο στις Περιφέρειες το οργανόγραμμα θα σχεδιαστεί από τον Υπουργό Εσωτερικών και Οικονομικών . Με δεδομένες τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η μονιμότητα των Δ . Υ . ισχύει μόνο όταν υπάρχουν οργανικές θέσεις άλλως δεν υφίσταται , η απειλή είναι προφανής . Τα εφιαλτικά σενάρια των απολύσεων που σχεδιάζουν να επιβάλουν το ΔΝΤ , η Ε. Ε. και η Κυβέρνηση είναι πρ ο των πυλών .( Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στα μέτρα που θα συμφωνηθούν είναι και  180.000 απολύσεις Δημ . Υπαλλήλων ). Είναι λοιπόν πολύ πιθανό ο Καλλικράτης να αποτελέσει τον  «Δούρειο Ιππο », μεγάλου μέρους των επερχόμενων μαζικών απολύσεων .
Η οργάνωση άμεσων μαχητικών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων  ( πριν  ψηφιστεί ) είναι μονόδρομος και μοναδική ελπίδα γι α την αποτροπή αυτών των εξελίξεων .
19/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου