Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση Γεωπονικής Ενωτικής Κίνησης (ΑΚΙΓΔΥ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) για εκλογή προεδρείου της ΠΕΓΔΥ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
(ΑΚΙΓΔΥ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ …..ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ Η ΠΕΓΔΥ !!!!!
Η ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΓΔΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ…

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας , σας ενημερώνουμε ότι, στην 3η και 4η συνεδρίαση του Δ.Σ. για εκλογή Προεδρείου, οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ, αφού εγκατέλειψαν το εκβιαστικό δίλημμα (των πρώτων συνεδριάσεων), «ή ψηφίζετε Πρόεδρο από την παράταξή μας, ή δεν θα συμμετέχουμε στο προεδρείο», συμφώνησαν, στα λόγια τουλάχιστον, στην εκλογή διαπαραταξιακού, αντιπροσωπευτικού Προεδρείου.
Κατά την συζήτηση η ΔΑΚΕ πρότεινε στην ΠΑΣΚ συμβιβαστική λύση για μοίρασμα της θητείας του...

Προέδρου, η οποία το αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι ένα «αγωνιστικό» Προεδρείο διασφαλίζεται μόνο με την Προεδρία όλης της θητείας από την ΠΑΣΚ…!!!! Έτσι η 3η συνεδρίαση (2/9/09 ) απέβη άκαρπη, διακόπηκε και ορίστηκε να συνεχιστεί εντός ολίγων ημερών και ως εκ τούτου ομόφωνα συμφωνήθηκε ημέρα και ώρα Η συνέχιση αυτής της συνεδρίασης δεν έγινε ποτέ διότι με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα μελών του Δ.Σ. ματαιώθηκε επ΄αόριστον.(τα ονόματα αυτών των μελών δεν αποκάλυψε ποτέ ο πλειοψηφών σύμβουλος, ο έχων και την ευθύνη των συνεδριάσεων, παρά την επίμονη ερώτησή μας).
Μετά τις βουλευτικές εκλογές έγινε η 4η συνεδρίαση (7/10/09), όπου οι ισοδύναμες ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ επανέλαβαν τις ίδιες θέσεις. Η πρότασή μας να εκλέξουμε Προεδρείο για ένα χρόνο, βρήκε αυτές τις παρατάξεις να διαφωνούν μεταξύ τους στο ποιος θα έχει τον Πρόεδρο τον 1ο χρόνο.
Δεν υπέστειλαν τη σημαία της αδιέξοδης κοκορομαχίας, ώστε να καλυφθεί η άμεση ανάγκη ενημέρωσης της νέας πολιτικής ηγεσίας, ούτε στην πρότασή μας που ακολούθησε για εκλογή Προεδρείου μικρού χρονικού διαστήματος μέχρι τέλος του χρόνου.
Τέλος η συνεχιζόμενη άρνησή τους στην πρόταση, το Δ.Σ. να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για προβλήματα που απασχολούν άμεσα τον κλάδο- πράγμα που δεν αντίκειται σε κανένα καταστατικό όπως επικαλούνται-αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι κόπτονται δήθεν για το καλό του κλάδου με μεγαλόσχημες αγωνιστικές διακηρύξεις, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που βαρύνει στις αποφάσεις τους, είναι προσωπικές φιλοδοξίες και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Συνάδελφοι,
Η παράταξή μας, συνεπής με τις διακηρύξεις της και την ιστορία της κάνει ότι είναι δυνατό να εκλεγεί διαπαραταξιακό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο, με σεβασμό της θέλησης και της δύναμης που έδωσαν οι συνάδελφοι στις εκλογές του Μαίου.
Παρά τις βάσιμες επιφυλάξεις που προέρχονται από την αρνητική μέχρι τώρα εμπειρία μας λόγω της αγαστής συνεργασίας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) σε όλα τα επίπεδα ,εμείς θα συμμετέχουμε σ΄αυτό με βάση την εκλογική δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι.
Οι εκλογές του Μαίου ανέδειξαν ισότιμες τις δύο κυρίαρχες παρατάξεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ),( περίπου το 80% των συναδέλφων τους εμπιστεύθηκε).Τους ανήκει λοιπόν η θέση του προέδρου και γεν.γραμματέα και οφείλουν να ορίσουν μία υποψηφιότητα γι΄αυτές τις θέσεις-όπως ακριβώς επί δεκαπενταετίας, τουλάχιστον, έκαναν κατά την συγκρότηση των προεδρείων της ΠΕΓΔΥ- και εμείς θα ψηφίσουμε θετικά, ανεξάρτητα προσώπου που θα προτείνει η κάθε παράταξη, που άλλωστε φέρει και την ευθύνη της πρότασής της. Οποιοδήποτε άλλο εκβιαστικό ή επικοινωνιακό δίλημμα θα πέφτει στο κενό…Ήδη και αυτή η παραχώρηση είναι μεγάλη, διότι η συνδικαλιστική ιστορία προσώπων και παρατάξεων στο γεωπονικό χώρο είναι γνωστή.
Τους βαρύνει αποκλειστικά η ευθύνη του αδιέξοδου που έχει περιέλθει η εκπροσώπηση του κλάδου μας και είναι υπόλογοι απέναντι στους συναδέλφους που τους εμπιστεύτηκαν.
Είναι πιθανόν κάποιοι ( με την αδιάλλακτη στάση τους) να θέλουν να οδηγήσουν τον κλάδο πάλι σε εκλογές, ελπίζοντας ότι τώρα με την αλλαγή κυβέρνησης, θα αποκομίσουν μεγαλύτερη εκλογική δύναμη, αδιαφορώντας αν θα καταγραφούν ως οι νεκροθάφτες του γεωπονικού συνδικαλισμού.
Η αναγκαιότητα συγκρότησης και λειτουργίας του Προεδρείου υπό τις παρούσες συνθήκες είναι περισσότερο από επιτακτική. Φημολογούνται ευρύτερες αλλαγές στον δημόσιο τομέα σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο και εμείς ακόμα συσκεφτόμαστε. Ποιος θα θέσει στην νέα πολιτική ηγεσία τα θέματα της ιδιωτικοποίησης πολλών και σοβαρών τομέων αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ με την δημιουργία ποικίλων οργανισμών ΙΔ (Αρχές διαχείρισης για την αγροτική ανάπτυξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και έλεγχοι χρηματοδότησης της γεωργίας, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΓΡΟΓΗ, κλπ) που το κόστος λειτουργίας τους είναι τεράστιο, το έργο τους συνήθως προβληματικό και η λειτουργία τους αποδιοργανώνει τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ ; Ποιος θα μιλήσει για την διαλυτική εικόνα που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και των ΝΑ και ποιος θα διαμορφώσει προτάσεις για την τόσο αναγκαία ανασυγκρότηση του ΥΠΑΑΤ; Ποιος θα παρουσιάσει προτάσεις για την επείγουσα διαχείριση του τομέα των τροφίμων και την οργάνωση ενός ενιαίου συστήματος επισήμων ελέγχων με την συμμετοχή των υπηρεσιών των ΝΑ και όπου οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, μαζί με τον ΕΦΕΤ, θα πρέπει να διαδραματίζουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο;

Καλούμε τους συναδέλφους με κάθε τρόπο να υπερασπίσουν την ύπαρξη και λειτουργία των συνδικαλιστικών τους οργάνων και να καταδικάσουν πρόσωπα και παρατάξεις που λειτουργούν καταστροφικά απέναντι των μοναδικών μέσων διεκδίκησης που διαθέτουμε, για την αντιμετώπιση της επίθεσης κεκτημένων θεσμικών και οικονομικών θεμάτων.

Οκτώβριος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου